Opskrift
Denne dej er primært beregnet til at lave honningkagehus og andre dekorative julekager af.
300 g Sirup
200 g Puddersukker (mørk farin)
100 g Margarine
3 tsk. Stødt kanel
1 tsk. Stødte nelliker
3 tsk. Stødt ingefær
2 tsk. Kardemomme
3 dl Mælk
4 tsk. Natron
1 kg Hvedemel
Sirup, puddersukker og margarine smeltes over svag varme i en stor gryde.
Kom krydderierne i og derefter mælk og natron.
Lad massen køle HELT af.
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt det hele sammen til en fast dej.
Gnid dejklumpen ind i mel og lad den stå et par dage i køleskab.
Ælt dejen grundigt igen.
Rul dejen tyndt ud og skær eller stik ud i de ønskede former.
Bages ved 200° C til dejen har fået farve.
Afkøles på bagerist.
Hvis dejen skal bruges til honningkagehus, skal der yderligere bruges:
Æggehvider til glasur
Flormelis til glasur
Sukker til karamel (til at samle honningkagehus med)
Opskriften stammer oprindeligt fra Bo Bedre, december 1964.