Opskrift

Honningkager

Denne dej er primært beregnet til at lave honningkagehus og andre dekorative julekager af.

Ingredienser

300 g Sirup

200 g Puddersukker (mørk farin)

100 g Margarine

3 tsk. Stødt kanel

1 tsk. Stødte nelliker

3 tsk. Stødt ingefær

2 tsk. Kardemomme

3 dl Mælk

4 tsk. Natron

1 kg Hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Sirup, puddersukker og margarine smeltes over svag varme i en stor gryde.

  2. Kom krydderierne i og derefter mælk og natron.

  3. Lad massen køle HELT af.

  4. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt det hele sammen til en fast dej.

  5. Gnid dejklumpen ind i mel og lad den stå et par dage i køleskab.

  6. Ælt dejen grundigt igen.

  7. Rul dejen tyndt ud og skær eller stik ud i de ønskede former.

  8. Bages ved 200° C til dejen har fået farve.

  9. Afkøles på bagerist.


Hvis dejen skal bruges til honningkagehus, skal der yderligere bruges:


Opskriften stammer oprindeligt fra Bo Bedre, december 1964.