Opskrift

Müesli

Ingredienser

500 g Mandler

600 g Hasselnøddekerner

500 g Havregryn

500 g Ruggryn

165 g Speltflager

270 g Bygflager

165 g Boghvedeflager

500 g Rosiner

100 g Tranebær

100 g Gojibær

100 g Ristede kokosflager

500 g Mørk chokolade, mindst 70 %, gerne 75-80 %, i pellets eller groft hakket

Målene behøver på ingen måde være nøjagtige.

Fremgangsmåde

  1. Mandlerne fordeles på en bageplade og ristes i 40 minutter ved 160° C ved varmluft.

  2. Hasselnøddekernerne fordeles på en anden bageplade og ristes i 30 minutter ved 160° C ved varmluft.

  3. Resten af ingredienserne blandes i en stor skål eller gryde.

  4. De ristede hasselnøddekerner hældes ud på et rent viskestykke og en andet viskestykke lægges over. Nødderne rulles mellem viskestykkerne, så skallerne falder af. Til slut rulles de afskallede kerner fri af skallerne.

  5. Mandlerne og de afskallede nødder kan evt. hakkes groft.

  6. Nødder og mandler afkøles. Når de er helt kolde, blandes de med de øvrige ingredienser. Det er vigtigt, at de er helt kolde; ellers smelter chokoladen.

Denne opskrift giver i alt 4 kg müesli, hvoraf 1600 g er gryn og 2400 g er frugt, nødder og chokolade. Det er således en meget ”rig” müesli med hele 60 % frugt, nødder og chokolade og derfor også forholdsvis dyr.