Opskrift
50 g hvedemel
Et nip salt
60 g flormelis
175 g smør
1 lille æg
1½ kg syrlige æbler
100 g smør
200 g Muscovadosukker
Creme fraiche
Mel, salt og flormelis blandes.
Så tilsætter man 175 g koldt smør og blander godt med hænderne til dejen nærmest ligner revet parmesan.
Dejen samles med et lille æg. Den skal ikke æltes, så bliver den sej i det.
Lad dejen hvile i mindst 1 time i køleskab.
De 1½ kg syrlige æbler - eller så mange der nu skal til at fylde panden - skrælles, deles i kvarte og udkernes.
Smør smeltes på panden sammen med muscovadosukker til det begynder at karamellisere.
De kvarte æbler kommes på panden og vendes rundt i karamellen, til de begynder at tage lidt farve, hvorpå de arrangeres så pænt, som man nu kan i panden. Det er vigtigt at panden er fyldt op med æbler.
Dejen rulles ud, og en cirkel i passende størrelse skæres ud og lægges over æblerne. Det er muligt, man ikke får brug for al dejen. Tryk den godt ned langs kanten.
Stik panden i ovnen og bag tærten ved 200° C i ca. 20 -25 minutter.
Nu kommer så det store øjeblik, hvor tærten skal vendes ud på serveringsfadet. Bliv ikke fortvivlet, hvis der stadig sidder lidt æblerester i bunden af panden. De skrabes blot ud og placeres så pænt som muligt på tærten. Man kan evt. have lidt ekstra karamel klar til at glasere tærten med.
Spis tarte tatin'en lunken med lidt kold creme fraiche.
Inspireret af:
http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/spise-med-price/tarte_tatin.htm