Aske's dagbog 29. maj 2006 - Dag 1-17

< Forrige   Næste >

Gensyn med Afrika

Rejseplan

Dagbøger

Billedgalleri

Billedshows

Baggrundsinformation

 

Denne side blev sidst opdateret 2007.11.21

Dag 1

Vi sad i lufthavnen og ventede. Så kom flyet og vi ventede lidt mere inde i flyet. Da vi kom til London sad vi og ventede i lang tid, så kom flyet til Nairobi, og vi gik ind og ventede lidt mere. Flyveturen tog ni timer.

Dag 2

Vi var knap kommet til Nairobi, før vi skulle med en bus til en anden bus, som skulle køre os til et hotel i Arusha. Det mest spændende, der skete, men vi kørte i bus, var tre zebraer og en masse kæmpestore myretuer. Da vi var kommet til det første hotel, skulle vi have vores værelser. Der er en masse dyr her.

Dag 3

Mig og Lea sover sammen, og blev vækket af far, selv om han ikke behøvede det, for det var hundekoldt og fortsatte med at være koldt de næste fem timer. Da vi havde spist vores morgenmad, kom der en, der hedder Lennie, som kunne snakke dansk. Det er ham, som låner os bilen, og senere kom bilen med chauffør, chaufføren hedder Japhet.  Sammen med Japhet kørte vi rundt i Arusha. Det første sted, vi kørte hen, var i banken, for vi havde ingen tanzanianske penge. Det var begyndt at blive varmt. Efter at vi havde været i banken, tog vi til markedet, hvor vi ledte efter nogle bananer. Mens far forhandlede bananer, så jeg nogen, der solgte slangebøsser, så jeg spurgte mor, om jeg måtte få én. Det måtte jeg gerne, senere fandt min far en kam til Lea, som vi købte. Og så var vi færdige med markedet. Da vi kørte videre, spurgte vi Japhet, om vi måtte se, hvor han boede. Det måtte vi gerne, så kørte vi hen til hans hus. Ovre ved huset var der en flod og en lille flod og en masse andre huse, og de havde alle sammen ca. 500 kvadratmeter med bananplanter. Senere gik vi ned til en kæmpeflod, som de kaldte Djiji. Der blev vi i nogen tid, før vi kørte videre til hotellet, hvor vi spiste aftensmad og gik i seng.

Dag 4

Vi gjorde, som vi plejede, stod op og spiste morgenmad og ventede på Japhet. Da Japhet kom, skulle vi have noget mad til vores første safari. Da vi havde købt mad, kørte vi til Arusha National Park. Ude i nationalparken så vi: zebraer, giraffer, bøfler, bavianer, vortesvin, colobus-aber, dik-dik og waterbuck. Der var to kratersøer og to vulkaner. Efter nationalparken tog vi ud til et børnehjem, hvor dem, der passer børnene, var danskere. Så tog vi hjem og spiste og gik i seng.

Dag 5

I dag var vi på et slangecenter, hvor vi så slanger, fugle, krokodiller og skildpadder. Efter at vi havde været der, kørte vi ud til et sted, hvor far en gang havde været. Det lignede mest af alt en oase. Det var et sted, hvor der var en underjordisk flod, som gik ud af jorden. Der badede vi i nogen tid, lige indtil far og mor sagde, at det var nok. Så kørte vi hjem og gik i seng.

Dag 6

I dag var en rejsedag. Vi sad i bilen i rigtig lang tid. Vi holdt kun pause, når vi købte ind. Vi kom til en lille by, hvor vi fandt en camping-plads, hvor vi skal være i to dage. Her er kun tre telte, det ene er vores, det andet er Japhets. Toiletterne er ikke andet end et hul i jorden, men far og mor siger, at det bliver værre. Jeg kan ikke lide at være her, og vi har nogen, der laver mad for os.

Dag 7

Vi tog til Tarangire National Park, hvor der var rigtig mange fugle, 550 forskellige slags. Vi så også elefanter, giraffer og impalaer. Da vi var på vej hjem, kastede jeg op. Da vi var kommet hjem, spiste vi oksekødssuppe. Da vi skulle i seng, brugte vi meget tid på at diskutere, hvor hvem skulle sove. Da vi endelig var kommet i seng, fortalte Theis en rigtig sjov historie.

Dag 8

I dag var jeg syg, rigtig syg. Vi blev hjemme alle sammen, vi spillede kort, og jeg læste rigtig meget. Da det blev aften, fortalte Japhet, at der var nogle dyr, der vandrede, som man måske kunne køre ud at se. Det ville vi godt, men mig og mor var syge, så vi blev hjemme. Da de kom hjem, havde jeg det så dårligt, at jeg blev nødt til at komme til lægen, det var det.

Dag 9

I dag var vi i Lake Manyara National Park. Der var næsten alle de dyr, der ikke var i Tarangire National Park. Vi så giraffer, bøfler, en gnu, bavianer, slanger, en skildpadde og en leopard, og elefanter, zebraer, impalaer, vortesvin og flodheste, som sagde en ganske forunderlig lyd: "mwuhahahahaaa". På vej hjem købte vi ind, og mor skulle til lægen og have noget medicin til sin diaré. Slut.

Dag 10

Vi pakkede teltet sammen og spiste noget hurtig morgenmad og kørte ud til Lake Natron. Det tog rigtig lang tid. Da vi var nået ud til Lake Natron, fortalte Japhet, at der var et vandfald lidt væk, så der kørte vi ud. Men der var længere, end vi havde troet, og det meste af vejen måtte vi gå, ikke bare gå, klatre på klipper og sten, og da vi endelig nåede derud, kunne vi kun være der i to minutter, for det var begyndt at blive mørkt. Da vi kom hjem, var det helt mørkt, og vi lavede lidt tomatsuppe og gik i seng.

Dag 11

I dag kørte vi fra Lake Natron til Karatu, hvor vi boede på et guesthouse, hvor vi ikke rigtig laver noget. Da vi skulle spise, gik vi ned til et sted, som hed Bytes, hvor der både skulle være god mad og internet, men det var brændt for et halvt år siden. I stedet for gik vi ned til et andet sted, som hed "Crater Rim View Karatu". Der spiste vi. Da vi var færdige, var det blevet helt mørkt. Da vi kom hjem, gik vi i seng.

Dag 12

I dag skulle vi på en bytur, men jeg gad ikke med, så jeg blev hjemme og skrev dagbog, læste og hørte musik. Senere skulle vi ud til et sted, som hed Gibb's Farm, hvor vi spiste buffet. Det er det bedste mad, jeg har fået i Tanzania. Bagefter gik vi en tur i haverne, hvor der voksede kaffe, bananer, rababer, purløg, tomater, auberginer, og rigtig meget andet. Vi kom hjem, spiste og gik i seng.

Dag 13

I dag er det mors fødselsdag. Vi pakkede sammen på Glory [hotellet], for vi skulle videre. Vi skulle til Ngorongoro National Park, det er en af Tanzanias mest berømte nationalparker. Der så vi for første gang løver, vi så fem, som lagde sig op ad bilen, for der var skygge. Vi så også næsehorn, bøfler, gnuer, hyæner, sjakaler, zebraer, flodheste, elefanter, grant-gazeller, thompson-gazeller. Vi skal bo et sted, der hedder Simba Camp Site, hvor der er rigtig langt græs, så her er blødt.

Dag 14

I dag pakkede vi vores telt sammen og forlod Simba Camp Site. Og i dag er Leas fødselsdag. Vi skal til Serengeti National Park, verdens mest berømte nationalpark, for der er både gnuer, leoparder, geparder, løver, zebraer, ørne og mange andre dyr. Før vi kom til Serengeti, kørte vi ud til en sø, som hedder Ndutu, der var ikke særlig spændende, så der blev vi ikke længe. Vi prøvede at komme ind på et gæstehus, men der var ikke plads, så prøvede vi at komme ind på et hotel, men der var heller ikke plads. Så slog vi vores telt op på en campingsplads.

Dag 15

I dag slog vi vores telt ned og op igen, fordi vi ikke rigtig vidste, hvad vi skulle gøre. Vi kørte ud til hotellet, hvor vi ikke kunne få plads, og spiste frokost der, det smagte godt. Derefter kørte vi ud på safari, hvor vi så en leopard, og tusinder og atter tusinder af zebraer og gnuer, der var også en gruppe af løver, der var dovne. Derefter tog vi hjem.

Dag 16

I dag stod vi op kl. 6, for vi skulle på safari tidligt, så er der større chance for at se dyr jage. Men der var ingen jagende dyr. Vi kom tilbage, pakkede teltet sammen og tog fra Serengeti NP. Da vi kom til Mwanza, havde vi kørt 141 km. Vi prøvede at finde et hotel, der var godt nok, men det var svært, men tredje gang er lykkens gang og det var det, vi fandt et hotel, der hedder "Juletræshotellet" og her er bad.

Dag 17

I dag vågnede vi på juletræshotellet. Vi lavede ikke noget, før vi skulle ud at se på byen, fandt et sted, hvor vi kunne købe is. Vi var også på markedet, hvor vi købte en kam og en masse spatler. Vi skal spise fint i aften.