Tematisk billedshow - Dyrelivet - Flodhest
Gensyn med Afrika

Rejseplan

Dagbøger

Billedgalleri

Billedshows

Baggrundsinformation

 

Denne side blev sidst opdateret 2007.01.15

< Forrige   Tilbage til oversigten   Næste >

Flodhesten (Hippopotamus Amphibius) er, trods sit navn, ikke nært beslægtet med hesten. De nærmeste nulevende slægtninge er faktisk hvalerne.

Flodhesten indtager sammen med næsehornet en delt andenplads som det tungeste, nulevende landdyr. Flodhesten bliver op til 150 cm høj og kan veje op til godt 3000 kg.

Flodhestene lever i flokke på typisk 40-50 individer, men undertiden på over hundrede individer.

Flodhesten tilbringer det meste af dagen neddykket i vand (eller mudder) for ikke at blive overophedet. Om natten fouragerer de på land og kan her bevæge sig ganske langt omkring, op til 15 km fra deres vandhuller. Selvom flodhestene er tunge og ser klodsede ud, kan de faktisk løbe ganske stærkt, op mod 40 km i timen, men kun over strækninger på få hundrede meter.

Flodhesten kan være meget aggressiv. En flodhest, der føler sig truet, vil som regel søge tilflugt i sit vandhul. Det kan være fatalt at komme mellem en flodhest og dens vandhul. Flodhesten er formentlig det afrikanske pattedyr, der har flest menneskeliv på samvittigheden. Flodhesten har det største gab af alle landdyr, helt op til 120 cm, og den har nogle ganske drabelige hjørnetænder.

Yderligere oplysninger hos Wikipedia på dansk her, på engelsk her.